Automatizálás

A Mazak mindenféle géptípushoz és alkalmazáshoz kínál speciális automatizálási megoldásokat. Az egyszerű robotgépektől a bonyolultabb 5 tengelyes alkatrész-megmunkálási és rögzítési megoldásokon át a csúcsmodellünknek számító PALLETECH többfunkciós berendezésig terjedő termékpalettánkkal piacvezető szerepet töltünk be a gépek kihasználtságát, termelékenységét és jövedelmezőségét jelentősen javító automatizálási megoldások terén.

PALLETECH  

A PALLETECH gyártócellát (1. szint) és a PALLETECH High Rise rendszert (2., 3. szint) ajánljuk az Ön termelési igényeinek megfelelően.  

Továbbá a PALLETECH rendszer olyan kialakítású, hogy telepítés után a rendszer a növekvő gyártási igényeknek megfelelően könnyen bővíthető legyen a későbbiekben. 

Bővebb információ

Multi Pallet Pool (MPP)

A Multi Pallet Pool (MPP) nagy sebességű palettamozgatást tesz lehetővé, és a két- vagy hatpalettás automata rendszerekhez képest még kevesebb emberi beavatkozást igényel. Ez a kifejezetten az emberi beavatkozás nélküli működésre tervezett berendezés, az EMO kiállításon 16 állomásos kivitelben mutatkozott be, ám kisebb, 10 palettás változatban szintén elérhető. Az MPP helytakarékos elrendezésével 40%-kal kevesebb helyet foglal el a hasonló PALLETECH rendszernél, és vezérléséről a Smooth CNC gondoskodik, melyet a Mazak SMOOTH MPP szoftver alkalmazása irányít. A Smooth MPP támogatja az összetett ütemezési funkciókat, a termelési eredmények gyorsabb elemzését, valamint a rendszer még hatékonyabb kihasználását, továbbá számítógépekről és okostelefonokról történő távoli hozzáférést is lehetővé tesz.

Bővebb információ

Auto Work Changer (AWC)

A VARIAXIS i-300 AWC (Auto Work Changer -automatikus munkadarabcserélő) megjelenésében és működésében egyaránt eltér a többi 5 tengelyes automatizálási megoldástól. A berendezést arra terveztük, hogy csökkentse az egy darabra eső költséget, gyorsítsa a megtérülést és növelje a profitabilitást.

Az AWC olyan gyártók számára ideális, akiknek fokozott rugalmasságra van szükségük bonyolultabb munkadarabok megmunkálásához, kis sorozatok és változatos termékpaletta mellett. Az AWC-vel együtt használva a VARIAXIS kiváló termelékenysége tovább fokozható a 32 helyes tárral végzett munkadarabcsere révén, amivel folyamatossá tehető a megmunkálás és lerövidíthető a mellékidő.

Az AWC-egységet saját Smooth AWC szoftverrel láttuk el, a MAZATROL SmoothX részeként, amely  a CNC vezérlőről történő  teljes programozásra és irányításra ad lehetőséget.

Bővebb információ

MA terméksorozat

Az új MA egy megfizethető, teljesen integrált „plug-and-play” megoldás, amely optimális választás jelent változatos termékpaletta, kisszériás 5 tengelyes gyártásánál. Telepítése és programozása egyszerűen elvégezhető a Mazak SmoothX CNC vezérlőjével. A működtető robot nem igényel speciális tudást sem a telepítésnél, sem a programozásnál. Az MA egységgel mindössze öt percnél kevesebb átállási idő szükséges a munkadarabok között, ami azonnali javulást eredményez a termelékenységben. A cellával emellett meghosszabbítható a gép emberi beavatkozás nélküli üzemideje az éjszakai és hétvégi műszakokban.

Bővebb információ

TA terméksorozat

Egyszerűen programozható a robotcella a Mazak Smooth CNC rendszerével, amely ideális kis és közepes szériák gyártásához. Automatizált robotkar végzi a munkadarabok be- és kirakását. A szerszámgépet és a robotot egyaránt az emberi beavatkozást nem igénylő, éjszakai és hétvégi műszakban működő alkalmazásokhoz ideális Mazak Smooth CNC vezérli, ami akadálytalan rendszerbe illesztést és különlegesen gyors beállítást garantál.

Bővebb információ

Lézeres automatizálás    

Gantry Loader (GL)

A portálbetöltő egységek gyors be- és kirakást tesznek lehetővé nagyszériás gyártásnál. Az általuk kínált sokoldalúság, rugalmasság és termelékenység igazán hasznos lehet tokmányok és tengelyek mozgatásának elvégzéséhez, amihez többféle betöltőállomás és robotkar választható. A gyors és használatra kész, egyszerűen telepíthető és működtethető portálbetöltő rendszerekkel azonnali növekedés érhető el a termelékenység terén.

Bővebb információ

AUTO FLEX CELL

A gyártás gyakori változtatása jelentősen befolyásolhatja a termelékenységet és a nyereséget. Az AUTO FLEX CELLA az INTEGREX i-sorozat berendezéseihez fejlesztett egyedi automatizálási megoldás, amelyeket nagy rugalmasságú gyártási környezetekhez fejlesztettünk.

A szerszámozás, a tokmánypofák vagy a munkadarab gyakori cseréjét igénylő munkák termelékenységének fokozására tervezett cella a termék átállási idejének lerövidítésével maximalizálja az üzemidőt , így csökkenti a munkadarab gyártási költségét és növeli a jövedelmezőséget.

A cella öt cserélhető kocsiján további robotmegfogók, tokmánypofák és munkarabok találhatók, amelyeket a robot gyorsan be tud cserélni. Az AUTO FLEX CELLA programozása és vezérlése a Mazak SmoothAi CNC rendszerével végezhető.

Kiegészítő automatizálási rendszerek

Olyan automatikus rendszereket kínálunk, amelyek megfelelnek a gyártási követelményeknek, úgymint rúdadagoló, szerszámtovábbító rendszer, e-bot cella és Cobot.

Bővebb információ