Automatizálás

A Mazak a rugalmas gyártórendszerek legnagyobb gyártója, több mint 27 év gyártási tapasztalattal rendelkezik.

A PALLETECH SYSTEM célja a termék életciklushoz, minimális gyártásközi készletekhez, just-in-time gyártáshoz és napjaink gyártási környezetének egyéb igényeihez szükséges rugalmasság biztosítása.

PALLETECH GYÁRTÓCELLA

A PALLETECH gyártócellát (1. szint) és a PALLETECH High Rise rendszert (2., 3. szint) ajánljuk az Ön termelési mennyiségének és költségvetésének megfelelően.

Továbbá a PALLETECH rendszer olyan kialakítású, hogy telepítés után a rendszer a későbbiekben a növekvő gyártási igényeknek megfelelően könnyen bővíthető legyen.

Multi Pallet Pool (MPP)

A Multi Pallet Pool (MPP) nagy sebességű palettamozgatást tesz lehetővé, és a két- vagy hatpalettás automata rendszerekhez képest még kevesebb emberi beavatkozást igényel. Ez a kifejezetten az emberi beavatkozás nélküli működésre tervezett berendezés az EMO kiállításon 16 állomásos kivitelben mutatkozott be, ám kisebb, 10 palettás változatban szintén kapható. Az MPP gazdaságos, környezetterhelési lábnyoma 40%-kal kisebb a hasonló PALLETECH rendszerénél, és vezérléséről a Smooth CNC gondoskodik, amely a Mazak SMOOTH MPP szoftverével működik. A Smooth MPP támogatja az összetett ütemezési funkciókat, a termelési eredmények gyorsabb elemzését, valamint a rendszer még hatékonyabb kihasználását, továbbá számítógépekről és okostelefonokról történő távoli hozzáférést is lehetővé tesz.

TA-12

Egyszerűen programozható robotcella a Mazak Smooth CNC rendszerével, kifejezetten kis és közepes gyártási szériákhoz. Automatizált robotkar munkadarabok be- és kirakásához. A szerszámgépet és a robotot egyaránt az emberi beavatkozást nem igénylő, éjszakai és hétvégi műszakban működő alkalmazásokhoz ideális Mazak Smooth CNC vezérli, ami akadálytalan rendszerbe illesztést és különlegesen gyors beállítást garantál.

Gantry Töltőrobot  (GL)

Egy portálrobot különválasztja a be- és kirakó karokat, így segítve a végfelhasználókat a tömeggyártás által megkövetelt gyors ciklusidők elérésében. Mindössze 1750 mm-es szélességének hála a GL automatizálási rendszer ideális választás korlátozott alapterületekhez.

A portálrobotok kiváló hatékonyságú megoldást jelentenek nyersanyagok berakásához és munkadarabok kirakásához, hosszabb időn át emberi beavatkozás nélkül működő rendszereknél       

E-BOT CELLA

Az e-BOT Cell 720 havonta akár 720 órát is üzemelhet kezelőszemélyzet nélkül különféle munkadarabok megmunkálásával. Még a gyártott darabszám változása esetén is minimális beavatkozást igényel.

SZERSZÁMTOVÁBBÍTÓ RENDSZER

A hosszabb időn át emberi beavatkozás nélkül történő üzemeltetés érdekében a megmunkáláshoz használt szerszámok tárakban tárolandók. A TOOL TRANSPORT SYSTEM szerszámtovábbító rendszernek hála egyszerre több gép használhatja és kezelheti ugyanazt a szerszámkészletet, a megmunkálás ütemezésének megfelelően.

ROBO SMART CELL AUTOMATIZÁLT RENDSZER

A Mazak ROBO SMART CELL (RSC-2) növeli a szerszámgép beruházás termelékenységét és rugalmasságát

ROBO SMART CELL (RSC-2) QUICK TURN SMART 200M

LÉZERES FMS

Bővíthető gyártócella

Rugalmas rendszerbővítés anyagkészletezők, további lézervágó gépek és kész munkadarab készletezők hozzáadásával válaszul a megnövekedett termelési igényekre.

SUPER TURBO-X 510 Mk lll G + bővíthető gyártócella.

Kompakt gyártócella

A polcokon 10 palettányi anyag és kész munkalap tárolható. A mikrokötések száma minimálisra csökkenthető, mer a kész munkalap a palettával kitárazásra kerül a készletezőbe.

OPTIPLEX 3015 FIBER II berendezéssel látható

QUICK CELL

Automatikus munkadarab és kész alkatrész csere. Kompakt, kis helyigény.

OPTIPLEX 3015 FIBER II + QUICK CELL 3015