Nagy sebességű, nagy pontosságú fém-lézervágás 

A Yamazaki Mazak 1980-ban kezdte meg a lézer fémmegmunkáló gépek gyártását. Azóta a termelés szempontjából a legfejlettebb fémmegmunkálógépek állnak rendelkezésre, alkalmasak vékony, avagy vastag fémlemezek vágására, zártszelvények, csőszelvények, egyéb szelvényanyagok, szerkezeti anyagok lézeres megmunkálására-  nagy sebességgel, és nagy pontossággal. A legmodernebb gép,-és CNC technológia, CAD/CAM szoftver, ill. a maximális ergonómia teszi lehetővé mindezt. Kiterjedt lézeres termékcsalád magában foglalja a legfejlettebb technológiát,melyet úgy terveztek, hogy megfeleljen
gyakorlatilag bármilyen gyártási követelménynek.

 

2D LÉZER MEGMUNKÁLÓ GÉPEK

TUBE LASER PROCESSING MACHINES

AUTOMATIZÁLÁS    

INTELLIGENS FUNKCIÓK

CNC RENDSZER

Mazak lézervágó berendezések CNC rendszerei

A forradalmi, kizárólag a Mazak által fejlesztett MAZATROL vezérlést 1981-ben alkalmazták először fémvágó szerszámgépeken. 
Ez az egyedi rendszert már 30 éve lézer gépeinken is alkalmazzuk.
A legfejlettebb technológiáknak köszönhetően ezek a rendszerek páratlanul egyszerű kezelhetőséget és nagy teljesítményt biztosítanak.

Nagyobb termelékenység, nagy sebességű, nagy pontosságú vezérlés.

 • Fejlett hardver - Csúcstechnológiás CPU a páratlan működési sebességért. Rövid válasz idejű, nagy sebességű gépmozgás.
 • Optimális gyorsulás/lassulás a vágási idő csökkentésért - Tűrésvezérlés biztosítja a nagy sebességű sarokvágást.
 • Fejlett lézer műveleti érzékenység - A fejlett lézer vezérlés minimális idő alatt képes optimális gyorsulást generálni, így javul a "fly cutting" és "sharp edge cutting" vágási teljesítmény.
 • Nagy 19"-os, érintőképernyős LCD kijelző - Okostelefonhoz / tablethez hasonló működés az egyszerű kezelhetőségért.
 • Kapcsolók - Nagy kapcsolók és jól látható LED lámpák segítik a működési hibák elkerülését. Ha egy funkciógomb az adott művelet alatt nem használható, azt a gomb világítása egyértelműen jelzi. A gombok és kapcsolók funkció szerint csoportosítva kerültek kiosztásra az egyszerű kezelhetőségért.

Páratlan működési sebesség az érintőképernyős vezérlésnek köszönhetően

 • Fejlett hardver - Csúcstechnológiás CPU a páratlan működési sebességért. Rövid válasz idejű, nagy sebességű gépmozgás.
 • 15"-os érintőképernyő
 • Grafikus kijelző - Az adatok bevitele után a vágás pályája a 3D kijelzőn megjeleníthető.
 • Közvetlen MDI - Fokozott programozási hatékonyság annak köszönhetően, hogy a szükséges elemek fúvókacserekor vagy réstávolság igazításkor megadhatók.
 • Automatikus műveleti kondíció meghatározás - A szükséges lencséket, fúvókát, előtolást és lézer teljesítményt a vezérlés automatikusan határozza meg a különböző anyagoknak és anyagvastagságoknak megfelelően. A vágási kondíciók művelet ellenőrzéskor szerkeszthetők és a vezérlésbe regisztrálhatók. Az adott anyag legközelebbi megmunkálását a gép automatikusan az új kondíciókkal végzi.

A fejlett Mazak technológiának köszönhetően a Mazak FX CNC kiemelkedően könnyű kezelhetőséget és nagy termelékenységet biztosít SPACE GEAR és FABRI GEAR modelljeinken.

Előnyök

 • All-in-one - A Mazak FX CNC vezérli a lézervágó berendezést, valamint a betöltő és kirakodó egységet is.
 • Nagy teljesítmény - Az optimális vágási kondíciók előtolás változáskor nagy sebesség mellett is automatikusan meghatározásra kerülnek.
 • Vágási kondíció adatbázis - Optimális vágási kondíciók, beleértve a vágási sebességet. A lézer teljesítmény és a segédgáz nyomás a vágandó anyagtípusnak és vastagságnak megfelelően beállítható. 
 • Gyors program újraindítási funkció - Ez a funkció eltárolja a megállítás pozícióját és újraindításkor ugyanonnan folytatja a megmunkálást.