Európai Alkatrész Központ

Yamazaki Mazak hivatalosan is megnyitotta az újonnan kibővített Európai Alaktrész Központját Leuvenben, Belgiumban, továbbá bejelentette, hogy  további befektetéssel erősíti a gyártási és ügyfélszolgálati tevékenységét a régióban.

A Belgiumi Leuven-ben található Alkatrész Központ 2700 m2-ről 4600m2-re növelte a Mazak Alkatrész raktárának kapacitását és a Mazak alkatrészeinek 97%-át egy nap alatt el tudja szállítatni.

 Az új létesítmény kiszállítási kapacitása, hogy az év 365 napján havi 20,000 megrendelt alkatrészt szállítson ki.  2022-ben fog befejeződni az Alkatrész Központ bővítésének második szakasza, mely a raktár kapacitását 5528m2-re növeli meg.

Az alkatrész ellátás szíve a megnövelt raktár , melyben 37 millió € értékű,  35 000 darabszámú Mazak alkatrész van raktáron, beleszámolva azokat is amelyek olyan Mazak géphez vannak, amelyeket már a Mazak nem gyárt, beleértve a legrégebbi gépeket is, mely gépek 30 évesnél is öregebbek lehetnek.  Miután 2022-ben befejeződik a raktár tervezett bővítése, a raktáron lévő alkatrészek száma meg fog duplázódni.

 

A csúcstechnikájú, teljesen automatizált raktár fel van szerelve egy új „miniatűr kiszolgáló” rendszerrel az apróbb alkatrészek mozgatásához, a rendszer 8 000 kis tálcáról tud szedni, 70 000 helyre tud elmozgatni alkatrészeket a raktáron belül és az emelődaru rendszer 3 000 raklapot képes mozgatni a közepes mérettől a nagyméretű raklapokig.

Ezen felül az új 1000m2 logisztikai munkaterület otthont fog adni egy automatikus szállítószalag-rendszernek és négy intelligens munkahelynek.  A nagyon nagyméretű alkatrészek számára a földszinti tároló kapacitás is nőni fog.

Az egész létesítmény a Mazak hálózathoz van beintegrálva egy felső-kategóriás rendelési rendszerrel, mely minden egyes Mazak irodából megkönnyíti az online rendelést, valamint a kereskedőknek egy valós idejű raktári vizuális adatbázist nyújt és ehhez egy kapcsolódó weboldalt nyomkövetéssel, mely a küldemény aktuális állapotát ellenőrizhetővé teszi.

Az Európai Alkatrész Központ a Mazak Teljes Támogatás (MTT) csomagjának csak egy része, az MTT magában foglalja a szervizt, az alkatrész utánpótlást, alkalmazás technológiát, kulcsrakész technológia menedzsmentet, az oktatást és a főorsó javítást. Az Alkatrész Központ bővítése 2022-ben fejeződik be.

Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Európai csoportjának vezérigazgatója a megnyitón a következőket mondta: „A kibővített Alkatrész Központ megnöveli az Európai Mazak Alkatrészellátás kapacitását, ezzel a legmegfelelőbb alkatrész ellátási rendszert nyújtja a Mazak ügyfeleinek.”

“A gépek termelékenységénél létfontosságú az alkatrészek gyors beazonosításának, csomagolásának és kiszállításának a képessége. Több európai ellátási lánc függ a Mazak gépektől és létfontosságú, hogy az alkatrészek rendelkezésre álljanak a termelékenység maximalizálása és a leállási idő minimalizálása miatt.”

Burton ezt követően így folytatta:  „a kibővített Alkatrész Központ világos üzenetet küld, azt, hogy az ügyfeleink felé elkötelezettségünk alapvető része a Mazak ügyfélszolgálat és továbbra is folytatjuk a szolgáltatásaink és a támogatási kapacitásunk fejlesztését.”