Bemutatjuk a Mazak új műszaki blogját!

Célunk megválaszolni ügyfeleink és a Mazak gépekkel még csak ismerkedő olvasóink fémmegmunkáló berendezéseinkkel kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, és könnyen feldolgozható ismertetőt adni minden forgácsolást, automatizálást, valamint lézervágást érintő témában.
Ha szeretnének többet megtudni, látogassanak vissza havi rendszerességgel megjelenő blogbejegyzéseinkért.

 

5-tengelyes megmunkálás - Áttekintés

A leggyakrabban felmerülő 5-tengelyes megmunkálást érintő kérdésekre Mark Hall - a Mazak Európai Termelési Csoportjának tagja - ad választ.

Olvasson tovább

Karbantartás - a lézervágó berendezés választás harmadik szempontja

Lézergép választáskor fontos figyelembe venni a karbantartási ütemezést. Ian Goodwin - a Mazak lézer szerviz csapatának tagja - ismerteti a szervizelés és az ellenőrzési folyamatok menetét, valamint rávilágít a CO2 és a Fiber lézerek között felmerülő karbantartási különbségekre.

Olvasson tovább

Minden, amit az esztergákról tudni kell

Mi az az eszterga? Az eszterga egy olyan szerszámgép, ami forgástengelye körül forgatja a munkadarabot, miközben az álló szerszám a fölösleges anyagot eltávolítva kialakítja a végső, hengerszimmetrikus alkatrész-geometriát. A modern esztergák ma már számítógép vezéreltek (CNC esztergák), tehát az esztergálási műveleteket operátor programozza. Esztergálással külső és belső alkatrész geometriák, pl. furatok is kialakíthatók. A modern esztergákon számos esztergálási művelet megvalósítható, mint például nagyoló-, simító esztergálás, fúrás, homlokesztergálás, horony-, és menetesztergálás, recézés és darabolás.

Olvasson tovább

A lézeres lemezvágás típusai

Az utóbbi években jelentős fejlődés ment végbe a fémlemez lézervágó berendezések piacán, ami főként annak köszönhető, hogy olyan gépek kerültek forgalomba, amik forradalmasítják a lézervágást és eddig nem látott választékot kínálnak.

Olvasson tovább