Smooth Ai – Artificial Intelligence / Digital Twins / Automation

A MAZATROL Smooth CNC vezérlések új generációja piacvezető - Mesterséges intelligencia, Digital Twinning és Automatizálási technológiák gyakorlati alkalmazását nyújtó - szoftvercsomagokkal felszerelve.

SOLID MAZATROL

A Solid MAZATROL a 3D modellek CAD adatai és a mesterséges intelligenciával támogatott megmunkálási művelet választás opció felhasználásával automatikus MAZATROL alkatrész programozást tesz lehetővé.

SMOOTH Ai Spindle

A SMOOTH Ai orsó Ai technológia felhasználásával optimalizálja a forgácsolási beállításokat, felügyelve az orsó vibrációt és adaptívan hozzáigazítva a vágási technológiát (előtolást és sebességeket) a vibráció kiküszöbölésére. Az optimális műveletek elérésekor a szerszám szempontjából ideális forgácsolástechnológiai karakterisztika a MAZATROL vagy EIA (NC) programban rögzítésre kerül.

Ai Thermal Shield

Az Ai hővédelem automatikusan kompenzálja a gépben fellépő hőmérsékletváltozásokat. A gépi tanulás és a tér- és időbeli modellezés kombinált alkalmazásával növeli a megmunkálási stabilitást, míg a hőmérsékletszabályozás fokozza a gép pontosságát.

A valós géppel megegyező digitális másolat leképezés irodai környezetben.

SMOOTH PROJECT MANAGER

A Smooth Projekt Manager a teljes megmunkálás adatait képes kezelni - beleértve magukat a programokat, a készülékezés beállítást, szerszámgép modelleket, szerszámozási adatokat és koordináta rendszereket. Arra lett kifejlesztve, hogy a SmoothCAM Ai-jal együttműködve állítsák elő a digital twin modellt. Az adatátvitel a Mazak partner megoldásokkal - CAD CAM szoftverekkel együtt is használható. Ez a funkcionalitás időt és energiát takarít meg a kezelőnek, továbbá biztosítja az adatok pontosságának megőrzését a beállítási információk gépre vitelekor.

SMOOTH CAM Ai

A MAZATROL CAM szoftver teljes körű támogatást nyújt a vezérlő mesterséges intelligenciát alkalmazó funkcióinak. Ez a CAM csomag szinkronizálható a valós vezérlővel és azzal azonos programozási felületet hoz létre az irodai számítógépen, a mesterséges intelligencia tanulékonyságának, a programok, szerszám információk és beállítások, alkatrész és készülék modellek és a gép modelljének átvitelével.

A piacvezető robotikai beszállítókkal együtt fejlesztett új interfésszel a Smooth Ai vezérlő a fejlett automatizálási funkciók kihasználásával robotkar-integrálásra is alkalmas.

SMOOTH RCC

A Smooth Robotcella Vezérlő a fejlett ütemezési funkciók felhasználásával tervezi meg az adott szerszámgép munkaterhelését. Funkcionalitásával képes a robotos szerszám és tokmánypofa ki-, és betárazás, illetve az anyagkezelés irányítására. Speciálisan a változó geometriájú alacsony darabszámú gyártásra tervezve.

ROBOT SETUP ASSIST

A Robot Beállítási Súgó lehetővé teszi a kezelő számára, hogy közvetlenül a gép vezérlésen, parametrikus interfésszel robot programot készítsen. Olyan egyszerű adatok megadásával, mint az anyag átmérő, hossz és rögzítési pozíciók a program automatikusan legenerálódik a robot számára és a Smooth Ai vezérléssel irányítható.