Ergonómia

A Yamazaki Mazak a gépek teljesítményének javítása mellett mindig kiemelt szempontként kezelte a gépek ergonómiai jellemzőinek továbbfejlesztését is, hogy utolérhetetlenül egyszerűvé tegye azok kezelhetőségét.

Kiváló hozzáférhetőség

A kezelő a gép eleje felől kiválóan hozzáfér az asztalhoz, így egyszerűen és kényelmesen helyezheti be és veheti ki a munkadarabokat, és állíthatja be a gép paramétereit.

 

A képen a VARIAXIS i sorozat látható

Egyszerűen és kényelmesen behelyezhető és kivehető munkadarabok

Utolérhetetlenül könnyű hozzáférés a gép asztalához a munkadarabok egyszerű behelyezése és kivétele céljából. Az automatikusan elhúzható tetőnek köszönhetően a nehéz munkadarabok és befogóeszközök egyszerűen, portáldaruval helyezhetők be és vehetők ki.

(a képen a VARIAXIS i-500 teteje külön nyílik)

Egyszerű és kényelmes hozzáférés a szerszámtárhoz

A szerszámtár a gép elején található, így a kezelőnek nem kell feleslegesen azzal töltenie az idejét, hogy oda-vissza „ingázik” a gép eleje és hátulja között.

(a képen az INTEGREX i sorozat látható)

Nagyméretű munkatér ablak

Az elülső ajtón lévő nagyméretű ablak segítségével a gépkezelő könnyen figyelemmel kísérheti a munkadarab megmunkálását.

Állítható CNC-érintőpanel

Az érintős kezelőpanel dőlésszögét a gépkezelő optimálisan a saját magasságához igazíthatja az egyszerű kezelhetőség érdekében.

VÉDŐPAJZS

Amikor a gépkezelő beállítás, szerszámbemérés vagy csere céljából manuálisan mozgatja a gép tengelyeit, a CNC a kijelzőn egy szinkronizált 3D-modellt jelenít meg, hogy ellenőrizhető legyen, nem ütköznek-e valamibe a gép mozgó elemei. Ha a gép mégis beleütközne valamibe, akkor a mozgása automatikusan leáll. Ez a funkció automatikus üzemben is működik.

HANG UTASÍTÁS (SÚGÓ)

Beszéd alapú  súgó  a gép beállításához és a biztonságos körülmények ellenőrzéséhez