Teljes támogatás az IoT és az Ai digitális gyártási hálózat számára 

A vállalatok mindinkább úgy tekintenek az IoT és az AI technológiára, mint a termelékenység növekedését elősegítő befektetésre. Nagy mennyiségű adat gyűjtése és elemzése révén a termelés optimalizálható, annak minősége fejleszthető. Ugyanakkor a digitalizációt és a networkinget gyakran költségesnek és drágának tartják. A Yamazaki Mazak évek óta a digitalizáció és networking által maximalizálja a termelés hatékonyságát saját gyáraiban. 

 

 

 

Az első Mazak iSMART Gyár™ az egyesült államokbeli Kentucky-ban kezdte meg működését 2015-ben. Ezt követően elkezdtük kiterjeszteni a koncepciót – előbb az Oguchi-ban található globális központunk tekintetében 2017 elején, majd a szingapúri gyárunk vonatkozásában, 2017 júniusában. A Mazak Inabe gyára 2018-ban kezdte meg működését. Legújabb Mazak iSMART Gyárunk™, a worcesteri üzem is megkapta az iSMART Gyár™ státuszt (legmagasabb szintű Industry 4.0 kapcsolat), összhangban a Japánban és az egyesült államokbeli Kentucky-ban működő gyárakkal. Kihasználva ezen szakértelmünket, a termelés okosítása érdekében különböző termékeket és szoftvereket fejlesztettünk.

Mazak iSMART FactoryTM megoldásai

MAZAK SMARTBOXTM  

SmartBox az okos vállalkozások számára

Az MTConnect használata lehetővé teszi, hogy a gépek és egyéb – gyártás során használatos – berendezések Mazak SmartBox-hoz kapcsolódása megnövekedett felügyeleti és analitikai képességet biztosítson, ideértve az fejlett kiberbiztonságot is. 
Az adatok gyűjtése és elemzése pedig a termelékenység növekedésében, és a gyár vezetésének hatékonyságában mutatkozik meg.

A Mazak SmartBox az IoT rendszer biztonságát szem előtt tartva a  jogosulatlan hozzáférés megakadályozására lett tervezve.

BIZTONSÁG

  • Fejlett kiberbiztonsági védelmet nyújt egy korszerű Cisco networking platform és a gyári környezetre adaptált Layer3 Managed Switch segítségével.

ANALITIKA

  • Betekintést nyújt az egyéni gépek használatától kezdve egészen a gyártócellákig.
  • A nyílt szabvány lehetővé teszi bármilyen, harmadik fél által gyártott elemzői szoftver platform kiválasztását. 
  • A Cisco által kifejlesztett FOG (köd) computing koncepciót alkalmazza; kiterjesztve a felhőalapú számítástechnikát a vállalati hálózat peremterületéiig. Edge Computing-ként is ismert.

FELÜGYELET

  • Gyártótól, kortól és CNC-től függetlenül bármilyen gép adatait ellenőrzi.
  • Nagyobb áteresztőképességet, fokozottabb kihasználtságot és kevesebb állásidőt eredményez.

MAZAK SENSOR BOX  

Szenzor adat MTConnect formátummá konvertálva 

A Mazak Sensor Box által gyűjtött adat MTConnect kompatibilis  formátummá konvertálva kerül továbbításra.

A Sensor Box 3 fajtája:

  • Az SC a gép állapotáról, a hűtőfolyadék -mennyiségéről, -hőmérsékletéről gyűjt adatot
  • Az S a gépállapotról gyűjt adatokat
  • Az E-t elektromos áram fogyasztással kapcsolatos adatgyűjtésre használják

Smooth Technology