Fenntarthatóság Mazak Go Green

A Mazak üzleti filozófiája figyelembe veszi a fenntarthatóságot. A Mazak Go Green szemlélete a szerszámgépgyártás minden fázisában érvényes: a tervezésen, a fejlesztésen, a gyártáson, a felhasználáson és az esetleges megújításon át. A folyamatos fejlesztési stratégia arra összpontosít, hogy 2030-ra a Mazak szerszámgépek környezeti fenntarthatóságát négyszeresére javítsa a 2010-es adatokhoz képest mérve.

Egyértelmű példa az 5-tengelyes szimultán függőleges megmunkáló központok új generációja. A VARIAXIS i-800 NEO például gyorsabb, kompaktabb gépben kínálja ugyanazt a megmunkálási képességet, mint elődei. Ezen túlmenően olyan továbbfejlesztett technológiákat is beépítésre kerültek a konstrukcióba, amelyek az előző modellhez képest 22,7%-kal csökkentik a CO2-kibocsátást.

Továbbá az új QTE kompakt esztergaközpontok olyan technológiákat is tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez, költségmegtakarításhoz és a környezetvédelemhez. A Mazak Smooth Technology a  üvegházhatásúgáz-kibocsátásról szóló nemzetközi egyezmény által meghatározott szabványok alkalmazásával olyan funkciókat kínál, amelyek támogatják az ügyfelek igényeit az általuk gyártott alkatrészek energia- és ebből következő CO2-lábnyomának mérésében, elemzésében és javításában.

[Click on the photo to enlarge]

"Zöld" gyárak

A Mazak Japánban és az Egyesült Királyságban található gyártóüzemei átfogó energia- és fenntarthatósági irányelvek szerint működnek. Mindkét üzem  ISO 14001:2015 környezetgazdálkodási és az ISO 50001 energiagazdálkodási tanúsítvánnyal rendelkezik. Japánban és Szingapúrban pedig több mint 3,5 MW napenergiát termelnek a tetőkön. Európa-szerte támogatjuk a helyi kezdeményezéseket, amelyek egyértelmű célokkal segítik a fenntarthatóság és a környezettudatosság előmozdítását.

Világkutatási és Fejlesztési Központ 

Ez a létesítmény "élő zöld tetővel" rendelkezik, amelyen moha nő, hogy csökkentse a globális felmelegedéshez hozzájáruló hősziget-jelenséget. Ez az egyik legnagyobb zöldtető Ázsiában.