Kiegészítő automatizálási rendszerek

 

Rúdadagoló

A rúdadagolók azonnali növekedést eredményeznek a termelékenységben. Az automatizálás egyik alapvető megoldását jelentő rúdadagolóval a gyártóműhelyek optimálisan használhatják a fel a nyersanyagot, emellett maximális termelékenységet, teljesítményt és minőséget érhetnek el az esztergálási műveleteknél.

TOOL TRANSPORT SYSTEM 

A szerszámozási költségek és a beállítás komoly hatással lehetnek egy munka nyereségességére. A Mazak szerszámtovábbító rendszerét arra tervezték, hogy automatizálja a szerszámkezelést és -beállítást, optimálisabb szerszámhasználatot tegyen lehetővé, felgyorsítsa a beállítást, csökkentse az egy darabra eső költséget, valamint növelje a nyereségességet.

A kezelő egyetlen központi szerszámtárban helyezheti el a szerszámokat, amely ezután elosztja azokat a rendszer gépei között. A kezelő így a nagyobb tudást igénylő feladatokat láthat el, javítva ezzel a munkaerő és a szerszám kihasználtsági mutatókat.

A nagyobb termelékenységről és a rövidebb állásidőkről a Smooth PMC vezérlőegység gondoskodik. amely megmunkálás előtt gyártási szimulációt végez, hogy előzetesen felmérje a megmunkálási feladat szerszámigényét.

e-BOT cell.    

A hagyományos gyártás fejlett alternatívájaként csukló karos robotok használhatók egy, vagy több gép kiszolgálásához, valamint a darabok egyéb kiegészítő műveletekhez történő szállításához. Segítségükkel könnyedén megoldhatók a nagy, nehéz vagy nehezen kezelhető darabok mozgatása is. A csuklókaros robotok forgáspontjai nagyobb mozgékonyságot garantálnak. Az egyszerű 2 csuklós robotoktól a bonyolult 10 csuklós robotokig terjedő termékskálából pontosan kiválasztható az a mozgástartomány, amellyel kihasználhatjuk alkalmazásának előnyeit.

COBOT

A kollaboratív robotokat (COBOT-okat) az emberekkel való közvetlen együttműködésre tervezik, emiatt biztonságosan használhatók nyílt térben, mindenféle biztonsági elkerítés nélkül.  Ezek a robotok, amelyek a legmodernebb szenzortechnikát és sebességszabályozást könnyű anyagokkal és modern kivitellel ötvözik, optimálisan integrálhatók a Mazak gépekkel, igazán helytakarékos megoldásokat hozva ezzel létre.