Auto Work Changer (AWC)

A VARIAXIS i-300 AWC (Auto Work Changer -automatikus munkadarabcserélő) megjelenésében és működésében egyaránt eltér a többi 5 tengelyes automatizálási megoldástól. A berendezést arra terveztük, hogy csökkentse az egy darabra eső költséget, gyorsítsa a megtérülést és növelje a nyereségességet.

Az AWC olyan gyártók számára ideális, akiknek fokozott rugalmasságra van szükségük bonyolultabb munkadarabok megmunkálásához, kis tételszám és nagy termékpaletta mellett. Az AWC-vel együtt használva a VARIAXIS kiváló termelékenysége tovább fokozható a 32 helyes tárral végzett termékcsere révén, amivel folyamatossá tehető a megmunkálás és lerövidíthető a mellékidő.

Az AWC-egységet saját Smooth AWC szoftverével szállítjuk a MAZATROL SmoothX részeként, amely a CNC vezérlőről történő teljes programozásra és irányításra ad lehetőséget .

Az AWC egység két funkciót egyesít:

  1. Munkadarabcserélő
  2. Szerszámtár

Munkadarabcserélő

Kompakt automatizálási rendszer sokféle darab kisszériás megmunkálására

Az automatikus munkadarab-cserélő (AWC) feladata, hogy a munkadarabtartókat berakja és kirakja a tárból a megmunkálási területre, illetve fordítva. Miután a munkadarab beállításra került a betöltő állomáson, egy nagy sebességű betöltő elhelyezi azt a tárban. A munkadarabtartó ezután a gépasztalra kerül megmunkálásra előkészítve, a  gyártási ütemtervnek megfelelően.

Választható munkadarab tároló

A tár kapacitása az eredetileg telepített 32 munkadarab tárolóról 40 munkadarab tárolósra bővíthető az esetlegesen megnövekedő gyártási igényeknek megfelelően.

A munkadarab specifikációi

Munkadarab megfogó munkadarabbal a gépasztalon

Sokféle kivitelű munkadarab megfogó választható az adott munkadarab tulajdonságainak megfelelően.

Smooth AWC

A Smooth AWC program része a MAZATROL SmoothX szoftvernek, amely a VARIAXIS i-300 AWC géphez használható.

Szerszámtár

A kompakt kivitelű, több dobtáras szerszámtár nagy tárolókapacitásával képes megfelelni a megmunkálási igényeknek akkor is ha sokféle darab készül kis szériában. A szerszámok a  dobtárból automatikusan átkerülnek a megmunkálási terület melletti 25 szerszámos tárba. A szerszámok többdobos szerszámtárba történő berakása és a szerszámtárból történő kirakása, valamint a szerszámadatok bevitele megmunkálás közben is biztonságosan elvégezhető.

Szerszámazonosító [OPCIÓ]

A szerszámazonosító a szerszámadatok CNC-be történő automatikus bevitelére és frissítésére nyújt lehetőséget hálózatba kötött gépeknél. A megoldással kiküszöbölhetők a hibák a szerszámok tárba rakása és a szerszámadatok bevitele során, emellett csökkenthető a beállítási idő (rögzítőcsavar, szerszámazonosító és szerszámbemérő készülék szükséges hozzá).

Szerszámtár-kezelőpanel

A szerszámtár kezelőpanel a tár működtetésére szolgál. Szerszámok be- és kirakása, valamint a tárban található szerszámok adatainak szerkesztése végezhető el a beállítási idő lerövidítésének érdekében.

SMOOTH TOOL MANAGEMENT

A SMOOTH TOOL MANAGEMENT szoftverrel egy üzem nagy mennyiségű szerszámának adatai kezelhetők. Azzal, hogy a szerszámok kezelése, a szerszámadatok regisztrációja és a szerszámok beállítása központilag történik, csökkenthető a gépek mellékideje. E szoftverrel kiküszöbölhetők a szerszáminformációk CNC-be történő bevitelének hibái, fokozva ezzel a termelékenységet.

Kompakt szerszámtár nagy kapacitással

Válassza az Ön gyártási igényeinek legjobban megfelelő szerszámtár-méretet

Sokkal rövidebb időt kell várni a szerszámra

Az új cserélő mechanizmus a használandó szerszámot a következő szerszám után pozicionálva csökkenti a szerszámra várási időt. A várakozási idő csökkentésével csökken a mellékidő a rövid megmunkálási ciklusokban használt szerszámok cseréjekor.

Kis helyigény

A szerszámtár helyigénye kisebb, mint a hasonló, nagy tárkapacitású szerszámtáraké.