PALLETECH

Gyártási innováció a ma és a holnap követelményeihez

A PALLETECH rendszert úgy terveztük, hogy képes legyen arra a rugalmasságra, amely a rövidebb termék-életciklusokhoz, a kisebb folyamatközi raktárkészletekhez, a just-in-time gyártáshoz és napjaink gyártási környezetének elvárásaihoz igazodjon. A gyártási igényekhez igazodva a PALLETECH megmunkáló cellát (egyszintes) és a PALLETECH HIGH RISE rendszert (2 vagy 3 szintes) kínáljuk. PALLETECH rendszerünket úgy terveztük meg hogy  a kezdeti telepítés után is kényelmesen bővíthető legyen, ha a későbbi megnövekvő gyártási igények ezt megkívánják.

A PALLETECH rendszerrel három területen érhető el költségcsökkenés

1. Kisebb befektetés

A 2 palettás palettaváltóval és a 6 palettás palettaváltóval ellátott HCN-6800 gép és a PALLETECH HIGH RISE rendszer összehasonlítása.
Napi elvárt üzemóra: 55 (55 munkadarab 1 órás ciklusidővel)

2. A szükséges műveletek számának jelentős csökkenése

3. Kisebb szükséges alapterület

Korlátozott alapterületünk hatékony kihasználásához tökéletes megoldás a PALLETECH rendszer.
Az alábbi ábrán a PALLETECH HIGH RISE rendszer, valamint egy 2 palettacserélős és egy 6 palettacserélős HCN-6800 gép összehasonlítása látható.

 

Kattintson ide, hogy megtervezze saját PALLETECH konfigurációját az alábbi tervező alkalmazásunk segítségével

A PALLETECH az Ön igényeinek megfelelően bővíthető

Rugalmas bővíthetőség

A telepített alap-géprendszer paletta tároló(k), betöltőállomás(ok) és gépek hozzáadásával tovább bővíthető, amennyiben a növekvő gyártási igény ezt megköveteli.

Paletta tároló

A betöltő  és a forgácstálca sínje a palettatárolóban kapott helyet a rendszer kényelmes bővíthetősége érdekében. A PALLETECH HIGH RISE rendszer része egy 2/3 szintes palettatároló, amely minimális helyigény mellett képes növelni a tároló kapacitást. A PALLETECH megmunkáló cella vagy a PALLETECH HIGH RISE rendszer egyaránt választható az aktuális gyártási igényeknek és a költségkeretnek megfelelően. A kezdeti telepítést követően a gyártási igények növekedésével mindkét rendszer egyszerűen kibővíthető.

Betöltő állomás

A betöltő állomáson elhelyezett paletta 4 pozícióban, 90 fokonként indexálható a munkadarabok kényelmes be- és kirakásához. 

Ezenkívül a betöltő állomás az alapfelszereltség részeként egy biztonsági ajtóval van ellátva, amely biztonságos munkakörnyezetet szavatol a gépkezelő számára. A PALLETECH rendszer legfeljebb 8 betöltő állomással látható el.

Paletta betöltő

A palettákat egy paletta betöltő automatikusan továbbítja a palettatárból a betöltő állomáshoz, majd a megfelelő megmunkáló központhoz. A rendszervezérlő a rögzített gyártási ütemterv szerint ad utasításokat a paletta betöltőnek. A paletta betöltő nagy sebességű gyorsulásra és pozicionálásra képes ezáltal mellékidő csökkenést ér el. Ezenkívül a betöltő 2 különböző paletta továbbítási sebességet használ: az egyiket akkor, amikor munkadarab található a palettán, a másikat akkor, amikor üres a paletta.

 

Hozzáilleszthető géptípusok:

HCN 6800, 8800, 10800, 12800
INTEGREX i-V 500V/5, 800V/8, 800V/8S
HCR 5000, 5000S
MEGA TURN 400500, 600