Mazak Newsroom

december 2021

A Mazak „Go Green” célja, hogy csökkentse az ügyfelek CO2-kibocsátását

A Mazak Go Green víziója már számos pozitív környezeti projekt megvalósítását tette lehetővé, többek között nagy méretű napelemes rendszerekbe történő beruházások és az energiafogyasztás csökkentésére irányuló erőfeszítések által. A koncepcióval a vállalat pedig most a szerszámgépek fejlesztésére összpontosít, hogy a termékeinek életciklusa alatt az ügyfelek is élvezhessék ennek hatását.

Tudjon meg többet

október 2021

szeptember 2021

augusztus 2021

június 2021

Az 5-tengelyes automatizálás korlátainak áttörése

Az 5-tengelyes munkák automatizálása mindig is bonyolult feladatot jelentett, ám a gépek egy új generációját, innovatív automatizálási megoldásokkal és új fejlesztésű szoftverekkel kombinálva végre áttörhető ez a korlát, mondja Mike Sykes a Yamazaki Mazak automatizálási rendszerekért felelős menedzsere.

Tudjon meg többet

Automatizálási megoldások

A gyártók a világ minden táján komplex és egyre fokozódó kihívásokkal szembesülnek: a munkaerő véges, a munkaképes lakosság csökkenésével a munkabérek meredeken emelkednek, a termékek életciklusa pedig az egyre szerteágazóbb vásárlói igények miatt lerövidül. E kihívásokra válaszul az iparban egyre fokozódnak a gyártási folyamatokat automatizáló, illetve a hatékony és rugalmas gyártórendszereket eredményező törekvések.

Tudjon meg többet

május 2021

A fogaskerék és a szerszámgépek evolúciója

A különböző méretű fogaskerekek – a karórában található apró alkatrészektől egészen a turbinákban található monumentális darabokig – teljesítményátvitelre szolgáló mechanikai alkatrészek, melyeket széles körben alkalmaznak. A fogaskerekek és fogaskerekes hajtóművek világpiaca ennek megfelelően óriási volument tesz ki, becsült mérete körülbelül 200-300 milliárd dollár, s az ipar fejlődésével együtt várhatóan még tovább fog bővülni.

Tudjon meg többet

április 2021

február 2021

A Cyber Factory-tól a Mazak iSMART Factory™-ig

Miközben a gyártóiparnak el kell döntenie, világszinten hogyan lehet a legjobban kihasználni az IoT-ben rejlő lehetőségeket, addig a Mazak saját intelligens gyártóüzemi megoldása, a Mazak iSMART Factory™ mellett tette le a voksát.

Tudjon meg többet

Márkaalapítás piaci résre alapozva

Az edzőtermi kiegészítők és gépek folyamatosan fejlődő piacán az angliai Watson Gym Equipment előkelő helyet vívott ki magának, hiszen a világ egyik vezető, prémium márkás termékeket előállító vállalkozásává nőtte ki magát. A cég egyik legnagyobb erőssége, hogy az általa előállított termékek sok mindenben kitűnnek a versenytársak hasonló termékei közül.

Tudjon meg többet