Mazak Newsroom

november 2019

július 2019

június 2019

A Yamazaki Mazak Corporation vezetőváltást jelent be

A gyártási technológiák vezetője, a Yamazaki Mazak Corporation bejelentette, hogy elnöke, Tomohisa Yamazaki lesz a vállalati igazgatótanács elnöke, míg Takashi Yamazaki alelnök fogja az elnöki pozíciót betölteni.

Tudjon meg többet

A SLANT TURN ideális megoldást kínál nagyméretű alkatrészek megmunkálására

A Yamazaki Mazak SLANT TURN esztergaközpont sorozata ideális megoldás nagy, hosszú tengelyszerű munkadarabok nagy teljesítményű megmunkálásához.

Tudjon meg többet

5-tengelyes megmunkálás - Áttekintés

A leggyakrabban felmerülő 5-tengelyes megmunkálást érintő kérdésekre Mark Hall - a Mazak Európai Termelési Csoportjának tagja - ad választ.

Tudjon meg többet

április 2019

március 2019

A VARIAXIS j-600/5X rendkívül hatékony összetett felület megmunkálást tesz lehetővé

A Yamazaki Mazak VARIAXIS j-600/5X függőleges megmunkáló központja olyan ügyfeleink számára lehet ideális választás, akik különösen magas fokú termelékenységet igényelnek, vagy akik még csak most kezdik beépíteni a szimultán 5-tengelyes megmunkálási megoldásokat a termelésükbe.

Tudjon meg többet

Minden, amit az esztergákról tudni kell

Mi az az eszterga? Az eszterga egy olyan szerszámgép, ami forgástengelye körül forgatja a munkadarabot, miközben az álló szerszám a fölösleges anyagot eltávolítva kialakítja a végső, hengerszimmetrikus alkatrész-geometriát. A modern esztergák ma már számítógép vezéreltek (CNC esztergák), tehát az esztergálási műveleteket operátor programozza. Esztergálással külső és belső alkatrész geometriák, pl. furatok is kialakíthatók. A modern esztergákon számos esztergálási művelet megvalósítható, mint például nagyoló-, simító esztergálás, fúrás, homlokesztergálás, horony-, és menetesztergálás, recézés és darabolás.

Tudjon meg többet

A lézeres lemezvágás típusai

Az utóbbi években jelentős fejlődés ment végbe a fémlemez lézervágó berendezések piacán, ami főként annak köszönhető, hogy olyan gépek kerültek forgalomba, amik forradalmasítják a lézervágást és eddig nem látott választékot kínálnak.

Tudjon meg többet

február 2019

Az INTEGREX j-200S tökéletes példa a Mazak DONE-IN-ONE filozófiájára

Az INTEGREX j-200S, egy második esztergaorsóval és maróorsóval felszerelve, tökéletes példája a Mazak DONE-IN-ONE megmunkálási módszerének.

Tudjon meg többet

A Mazak egyesíti az INTEGREX i-100-at és a BARTAC szállítópálya-rendszert

A Yamazaki Mazak egyesítette a BARTAC munkadarab kirakodót és szállítópályát INTEGREX gépcsaládjával,hogy új megoldást kínáljon a kész munkadarabok hatékony kezelésére.

Tudjon meg többet

január 2019

Fokozott termelékenység a Mazak VTC-800/30SR-rel

A Mazak rendkívül sokoldalú függőleges mozgóoszlopos megmunkálóközpontja, aVTC-800/30SR 5-tengelyes kontúrozásra is alkalmas, így akár repüléstechnikai vagy más, általános beszállítói megmunkáláshoz is ideális választás.

Tudjon meg többet

Kulcsrakész 5-tengelyes automatizáció a VARIAXIS i-300 AWC-vel

A Yamazaki Mazak VARIAXIS i-300 AWC (Automata Munkadarab Cserélő) egy kompakt szimultán 5-tengelyes automatizációs cella speciálisan a gyakran változó, kis szériás gyártás igényeire szabva, így ideális választás az orvosi műszer gyártás vagy űrtechnikai szektorok számára.

Tudjon meg többet

Magas terhelhetőségű, többfunkciós megoldás nagy munkadarabokhoz

Kifejezetten a sikeres i-széria kapacitásának továbbnövelésére tervezett Yamazaki Mazak INTEGREX i-500 többfunkciós gép eleget tesz az egyre fokozódó nagyméretű munkadarab megmunkálás pontossági igényeinek. Az INTEGREX i-500 nagy munkatérrel és többféle - akár 3 méterig terjedő - ágymérettel rendelkezik, hogy lehetővé tegye a különösen hosszú munkadarabok megmunkálását, valamint alap felszereltségének része egy 10"-os átmenő furatos tokmány is. Ezenkívül opcióban elérhető 12", 15" és 18"-os tokmány kialakítás is.

Tudjon meg többet