Mazak Newsroom

november 2020

Digitális ikrek – a legjobb eszköz a termelés hatékonyságának növelésére

Digitális ikrek – a legjobb eszköz a termelés hatékonyságának növelésére A dolgok internetének hálózata (IoT) mindent összekapcsol az internettel. Az egyik, az IoT-vel összefüggő technológia, amely egyre inkább magára irányítja az ipari szereplők figyelmét, a „digitális ikrek” (digital twin) technológia. A digitális ikrek a fizikai eszközök, folyamatok vagy rendszerek digitális másai. Nagyban különböznek azonban a hagyományos szimulációktól a reprodukálhatóság és a szinkronizálhatóság szempontjából.

Tudjon meg többet

október 2020

Újgenerációs kompakt 5-tengelyes megmunkálóközpont

A Yamazaki Mazak bemutatja új, nagy pontosságú szimultán 5-tengelyes függőleges megmunkálóközpontját, a VARIAXIS C-600-at, amely számos iparág számára jelent ideális megoldást, mint például a repülőgépgyártás és gépjárműipar. A C-600, amely a nagy sikernek örvendő VARIAXIS j-600/5X utódja, kifejezetten kedvező árával nagy teljesítményű és gazdaságos 5-tengelyes megoldást nyújt.

Tudjon meg többet

július 2020

HybridLeg – a technológia valóra váltja az álmokat

Az új technológiák világa egyben az új lehetőségek világa is, ami egyszerre határtalan és mégis valóságos. Különböző területek szakértőinek közreműködéséből innovatív megoldások születnek, amelyek jelentős hatással vannak az egész társadalom életszínvonalának növekedésére.

Tudjon meg többet

június 2020

Interjú Török Lászlóval

Török László, a Yamazaki Mazak Közép-Európai Egységének ügyvezető igazgatója 2019-ben, a vállalat piaci jelenlétének 100. évfordulójának évében kezdte meg Mazakos karrierjét most pedig megosztotta velünk a jövőre vonatkozó elképzeléseit, ötleteit.

Tudjon meg többet

Egy eredményes gyártóüzem sikerének receptje

Mitől válik egy gyártóüzem népszerűvé, modernné és produktívvá? – tesszük fel a kérdést, amikor egy sikeres vállalkozást, együttműködést látunk. Az elvárás a mai világban mindenki számára ismert: minél többféle alkatrész, eszköz előállítására legyen alkalmas az üzemünk. Ehhez elengedhetetlen a modern berendezések megléte. A Fitting-Ker Kft. többek közt vasúti-, autóipari alkatrészeket, fékrendszerek, pneumatikai eszközök alkatrészeit állítja elő, valamint erőművek számára is készít alkotóelemeket. Számos Mazak-gép dolgozik a műhelyükben, 16 CNC-eszterga és 7 megmunkálóközpont

Tudjon meg többet

A Mazak bemutatja legújabb lézer megmunkáló berendezését kis és közepes átmérőjű csövekre tervezve

A Yamazaki Mazak bemutatja új nagy teljesítményű lézer megmunkáló gépét, amelyet kifejezetten nagyobb mennyiségű, kis és közepes átmérőjű csövek nagy sebességű megmunkálására terveztek.

Tudjon meg többet

március 2020

Megnyílt a Yamazaki Mazak Szerszámgép Múzeuma

A Yamazaki Mazak a szerszámgépek fejlődése, valamint az iparra és napjainkra gyakorolt hatása előtt tiszteleg az új, Japánban, Minokamoban alapított Yamazaki Mazak Szerszámgép Múzeummal. A 2019-ben, a vállalat fennállásának 100. évfordulójának évében megnyitott múzeum bemutatja a szoros kapcsolatot a Mazak 100 éves történelme és a technológia fejlődése között.

Tudjon meg többet

A Mazak bemutatja legújabb, belépő szintű 5-tengelyes megmunkáló központját

A Yamazaki Mazak bemutatja új belépő szintű - kifejezetten az 5-tengelyes megmunkálásban még új ügyfeleink számára tervezett - teljesen szimultán 5-tengelyes megmunkáló központját.

Tudjon meg többet