A Mazak megnyitotta az új európai Alkatrészközpontját és további beruházásokat tervez.

Yamazaki Mazak hivatalosan is megnyitotta a frissen bővített Alkatrészközpontját Leuvenben, Belgiumban, és bejelentette, hogy további beruházásokkal erősítik meg a gyártást és az ügyfelek támogatását a régióban.

Az Alkatrészközpontot Mr Takashi Yamazaki, a helyettes elnök a Yamazaki Mazak vállalatnál, nyitotta meg, Mr Marcus Buton-nel, az Európai Csoport Igazgatójávál és két különleges vendéggel: Mr Wim Biezepol of Metaaldraaiery de Eendracht, aki az első Benelux államokban eladott gépet vette meg, valamint Mr Adrian Groves, a Katron Engineering Precision igazgatója, akinek az apja megvette a legelső mazak gépet az Egyesült Királyságban.

A megnyitáskor Mr Takashi Yamazaki ezt nyilatkozta: „40 évvel ezelőtt Yamazaki Mazak itt, Belgiumban alapozta meg az európai üzemeltetést. Már az elején felismertük, hogy szükségünk van világszínvonalú megoldásra a logisztika területén is, hogy ne csak az alkatrészeket biztosítsuk, hanem a gyos szállításukat is, bárhova rendelik. Az Európai Alkatrészközpontunk a legújabb technológiát használja az alkatrészek kezelésére és szállítására, ezzel tovább javítva szállítási teljesítményt.”

Ezek a szavak visszhangoztak Mr Marcus Burton kommentjében is: „A szerviz támogatás és az alkatrészellátás is kritikus tényező a versenyképességben. A lehető legmagasabb szintű támogatást nyújtjuk gépeink terén, maximalizálva ezzel az üzemidőt, és biztosítva a szerszámgépek és lézervágó gépeink legjobb teljesítményét. Az Európai Alkatrészközpont a támogató hálózatunk közepe, melynek segítségével megvalósítható a rendelések 97%-nak feladása még aznap.”

A Mazak Európai igazgatója szintén ezt az alkalmat választotta, hogy bejelentse a jövőbeli európai beruházásokat: „A Mazak európai stratégiája a folyamatos befektetés az emberek, a termékek és az infrastruktúra irányába. Bejelenthetem, hogy elkezdődött az új Technológiai Központunk építése Magyarországon, emellett növeljük az európai gyártási kapacitást is.”

„2016-tól a worcesteri Európai Gyártási Üzemünkben 6 millió font beruházást fordítunk a megmunkáló kapacitás növelésére, ami lehetőség ad az Európában gyártott gépek listájának bővítésére és tovább csökkenti a szállítási időt.”

A újonnan bővített Európai Alkatrészközpont 4600 négyzetméter tárolófelülettel rendelkezik, 35000 különböző alkatrészt képes tárolni, beleértve a kijelölt területeket a nagy méretű alkatrészeknek. A létesítmény évi 365 napon működik és megközelítőleg 20000 elemet dolgoz fel minden hónap alatt.