A Mazak lézertechnológiás forradalmat tervez az EuroBLECH 2016-on

A Yamazaki Mazak forradalmat tervez az EuroBLECH 2016 kiállításon új lézeres gépeinek és automatizálási rendszereinek világpremierjével.

Legnagyobb büszkeségünk az új Super Turbo-X 3015 Fiber sorozat, a rendkívül népszerű Super Turbo-X sorozatú CO2 lézeres gépek legújabb generációja, amelyből 1990 óta több, mint 4.000 darabot értékesítettünk Európában.

Az új, 2 és 3kW-os változatban is kapható fiber gépet a lézeres technológia olyan felhasználói számára fejlesztettük ki, akik az optimális termelékenység mellet alacsony üzemeltetési és karbantartási költségeket igényelnek, valamint lehetőséget az erősen tükröződő anyagok, mint a vörösréz, a sárgaréz és a galvanizált acél vágására.

A Super Turbo-X 3015 Fiber sorozat a kategóriájában a legkisebb helyigényű, mindössze 2.900mm x 7.400mm, amit a versenytársak lézer gépei nem közelítenek meg, és nagyon fontos, hogy felszerelhető a Mazak meglévő FMS lézer automatizálási rendszereivel, ami a meglévő ST-X CO2 lézer megmunkálógépek felhasználói számára is lehetővé teszi az egyszerű feljebblépést a fiber vágásra.

A Mazak két új automatizálási rendszert is bemutat az EuroBLECH 2016 kiállításon. Az OPTIPLEX NEXUS 3015 4kW lézer megmunkálógép beilleszthető a Mazak rugalmas automatizálási technológiájának legújabb változatába. A QUICK Cell, amit a híres japán ipari tervező Ken Okuyama tervezett, három különféle specifikációval kapható, 6, 10 és 14 palettás változatban.

Az eredeti modellhez képest jelentősen nagyobb feldolgozási sebességre képes, új QUICK Cell technológia lehetővé teszi az emberi közbeavatkozás nélküli vágási műveleteket úgy, hogy a következő üzemelő palettát már a feldolgozás közben előkészíti. Az új palettát a vágási folyamat végeztével azonnal feltölti, a használt paletta pedig a toronyba kerül. Az EuroBLECH 2016 kiállításon a 6 palettás-torony változatot mutatjuk be.

A Mazak emellett kiállítja az új LaserFlex 2.0 anyagmozgató megoldását is, amelyet egy OPTIPLEX 3015 Fiber 6kW lézervágó gépre szerelünk fel. A LaserFlex egy kompakt, könnyen kezelhető automatizálási megoldás, amely lehetővé teszi a nyers lemezek gyors mozgatását. Az OPTIPLEX géppel együtt alkalmazva, kevesebb mint 75 másodpercre van szükség a nyers és a vágott lemezek cseréjére. A LaserFlex rendszer könnyen bővíthető a tárolási kapacitástól, vagy az ellátandó lézer berendezések számától függően.

A Mazak bemutatja új CNC berendezését is, a MAZATROL PreviewG-t, amely a világ leggyorsabb CNC berendezése. A PreviewG egyesíti az okostelefonokhoz és tabletekhez hasonló intuitív érintőképernyős működést az új gépi hardverrel és szervo rendszerekkel, amelyek együtt drasztikusan csökkentik a programozási és a feldolgozási időt.

Emellett a Mazak kiállít egy innovatív lézertechnológiát, amelyet a világon először az EuroBLECH 2016 kiállításon mutat be.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézer Üzletág Igazgatója hozzáfűzte: „Jelenlétünk az EuroBLECH 2016 kiállításon annak bizonyítéka, hogy továbbra is piacvezetők vagyunk a csúcsminőségű lézertechnológiák terén. Az új megmunkálógépek, automatizálási rendszerek és a világ leggyorsabb CNC berendezéseinek egysége az innovatív lézertechnológia mellett a lézervágás forradalmát hozza a felhasználók számára.

A fejlett gyártástechnológiai megoldások, úgymint: többfunkciós szerszámgépek 5 tengelyes megmunkálás, marás, esztergálás, CNC vezérlők és automatizálás vezető gyártója.