Európai Központ, Gyártóüzem és
Európai Technológiai Központ

Worcester, Nagy-Britannia

Hisszük, hogy az egyik dolog, ami piacvezetővé tesz minket, az a munkánk egyedisége.

Európai gyártóüzemünk nem egyszerűen szerszámgép összeszerelő üzem. Büszkén állítjuk, hogy teljes működést irányítunk. Magunk munkáljuk meg öntvényeinket, készítjük orsóinkat, revolverfejeinket, szerszámtárainkat és fémlemez burkolatainkat.
Elkötelezettek vagyunk az európai gyártásban, és folyamatosan beruházunk új gépekbe és berendezésekbe az üzem 1987-es megnyitása óta.


Történet

1987 – A worcesteri üzem megnyitása
Az egyesült királyságbeli Worcesterben 62 alkalmazottal és havi 30 egység gyártási kapacitással megkezdi működését a Mazak 16.000 m2-es üzeme, ahol Quick Turn sorozatú esztergálóközpontokat és VQC sorozatú függőleges megmunkálóközpontokat gyártanak.

1996 – Üzembővítés
Terjeszkedés a XXI. századra. 1996-ban a hosszú életet és jó szerencsét szimbolizáló japán darumadár lett a Mazak Europe emblémája. Az üzem 10 millió fontos beruházás eredményeként 9000 m2-rel bővült, ami által 50%-kal nőtt a kapacitása.

2001 – Cyber-gyár
2001-ben 10 millió fontos új beruházással lérejött a Cyber-gyár az európai üzem gyártó létesítményében. .

2007 – Az egyesült királyságbeli üzem kapacitásbővítése
További bővítés az európai gyártás támogatására: További 15 millió eurós beruházással az üzem alapterülete. 2006–2007-ben összesen 29 000 m²-re nőtt, és új berendezésekkel egészült ki. Az üzemi termelés havi több mint 150 szerszámgépre nőtt.

2009 – Új Európai Technológiai Központ, Gyártástechnológiai bemutatóközpont
Az új, 2500 m²-es Európai Technológiai Központ, melynek jellegzetes épülete, üveghomlokzata és környezetbarát építészeti kialakítása lenyűgöző, szerte az Egyesült Királyságban és Európában, segíti a gyártókat termelékenységük és nyereségességük fokozásában.

2012 – A Mazak a Make it in Great Britain kiállításon a Sicense Múzeumban (UK)
A Yamazaki Mazak céget választották a brit gyártóipar képviseletére a Make it in Great Britain kiállításon, amely az Olimpiai és Paralimpiai játékok ideje alatt volt látogatható. Az egyetlen magát képviseltető szerszámgépgyártóként a Mazak a QUICK TURN esztergát állította ki, amely a szerszámgépnek a korszerű gyártásban játszott szerepét példázta.

2013 – A walesi herceg látogatást tesz a Yamazaki Mazaknál

Június 6-án, Ő Királyi Fensége Károly herceg először látogatott el a Yamazaki Mazak Worcesterben található európai központjába; látogatásának fő célja az volt, hogy megismerje a Mazak gyártási elveit és a vállalat elkötelezettségét a fiatal mérnökök fejlesztése területén.