A Yamazaki Mazak 14. Európai Technológiai Központja Magyarországon nyílik meg

A Yamazaki Mazak, a világelső japán CNC gépgyártó cég, a partnerek iránti elkötelezettségének és helyi támogatási filozófiájának újabb előrelépéseként, bejelentette, hogy megnyitja a 14. európai technológiai központját Magyarországon.

Az új magyar központ, amely Budapest mellett került felépítésre, a sóskúti ipari parkban, már a 79. ilyen jellegű Mazak beruházás a világon, mely kiegészíti a már létező közép-európai Mazak központok hálózatát, melyek Csehországban, Prágában és Lengyelországban, Katowicében találhatóak és 2012-ben kezdték meg működésüket.

Az új Mazak épület közvetlenül az M7-es autópálya mellett található, Budapest déli vonzáskörzetében, Pest megyében. A technológiai központ impresszív 1780 m2-es mérete mellett, modern építészeti stílusa is figyelemre méltó, melynek kialakításánál nagy figyelmet fordítottak a környezetbarát és energiatakarékos megoldások maximális felhasználására.

A magyar technológiai központ leglátványosabb eleme  a 736 m2-es gépbemutató terem, melyben a teljes termék skálából 10 féle Mazak gép kerül kiállításra . A kiállított gépek között megtalálhatóak lesznek a legújabb INTEGREX és VARIAXIS többfunkciós gépek, a QUICK TURN sorozat eszterga központjai, függőleges és vízszintes megmunkáló központok, lézeres megmunkáló gépek, valamint a Mazak Smooth technológia, amely jelenleg a világ leggyorsabb CNC vezérlő rendszere.

A gépbemutató terem mellett, az épületben kialakításra került még egy 50 fős előadóterem egy oktató terem az ügyfelek elméleti és gyakorlati képzésére, valamint  tárgyaló helységek , és egy központi iroda.

A Yamazaki Mazak közép-európai részlege 2004-ben kezdte meg működését, melynek részeként a magyarországi Mazak képviselet széleskörű piaci szektornak nyújt támogatást. A piaci szegmensek között megtalálható az automatizálás, a járműipar, energiagazdálkodás és az ezekhez kapcsolódó további beszállítói iparágak . Mára, a közép-európai régióban , több mint 100 alkalmazott támogatja a körülbelül 5000 darab eladott Mazak szerszámgépek karbantartását.

Az új, magyar központ stratégiai szerepe nem csak abból áll, hogy támogatást  nyújtson a hazai magyar piacnak hanem, hogy  szolgáltatást nyújtson  a környező  országok vevői számára is Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban ,Romániában, Szerbiában Szlovákiában, és Szlovéniában .

Dr. Damien Cleugh, a Yamazaki Mazak közép-európai ágának ügyvezetője így nyilatkozott:

„ Az új magyar Mazak központ azzal a világos céllal jött létre, hogy tovább erősítse a Mazak cég azon filozófiáját, amely a helyi ügyfél támogatási rendszer fejlesztésén alapul. A közép-európai szerszámgép piac gyors ütemben fejlődik mind az OEM mind az alvállalkozói szegmensben, ezért az új épület létrehozásával biztosítani tudjuk az ügyfeleknek a folyamatos, magas szintű támogatást gépeik élettartamának maximális kihasználásához.

Az új Mazak Tréning Akadémia létrehozásával pedig az a célunk, hogy kibővítsük az általunk nyújtott oktatási programok skáláját, ezért minden karbantartó mérnök figyelmébe ajánlom az új magyar Technológiai Központ látogatását, hogy értesülhessenek a legfrissebb technológiai újításainkról.”

A magyar technológiai központ ünnepélyes megnyitóját 2016. május 11.-én tartják meg Sóskúton, amelyet követően a Mazak az öt napos „Nyílt Napok” rendezvény sorozatot is tart a következő dátumokon: 2016.05.12.-13. és 2016.05.17.-18.-19.

 

A fejlett gyártástechnológiai megoldások, úgymint: többfunkciós szerszámgépek 5 tengelyes megmunkálás, marás, esztergálás, CNC vezérlők és automatizálás vezető gyártója.