Siemens vezérlés Mazak gépeken

A Mazak a Siemensszel szoros együttműködésben megvalósította a Siemens SINUMERIK vezérlések teljes integrációját számos Mazak gépen – azoknak, akik szabványos Siemens vezérléssel rendelkeznek és továbbra is egyetlen megoldást kívánnak használni.

A Siemens 840D sl egy prémium kategóriás ipari szabványos CNC-vezérlés. A Siemens vezérlések jelenleg a legelterjedtebb szerszámgép-vezérlő eszközök Európában és szabványnak számítanak egyes repülőgép- és járműipari beszállítói láncolatokban. A Mazak nevével fémjelzett építési minőséget alapul véve a Siemens vezérlés integrációja tovább szélesíti a Mazak gépek alkalmazhatóságát, a felhasználók pedig új kezelői interfész integrálása nélkül élvezhetik a Mazak gépek által nyújtott előnyöket.

A Siemens gépkezelőket megcélozva a Mazak a Siemens vállalattal szoros együttműködésben számos Mazak géptípusba integrálta a német gyártó vezérléseit. Ez az integráció a standard Siemens protokollon alapul, így a gépkezelők mindenféle probléma nélkül válthatnak más Siemens vezérlésű gépről a Mazak Siemens gépekre.

A Siemens vezérlésekbe egyedi ciklusokat és képernyőket integráltunk, amely során a standard Siemens műveleteket olyan OEM-specifikus funkciókkal kombináltuk, mint a gépkinematika automatikus beállítása, a szerszámcsere helyreállítása és a szerszámhossz beállítása.

A 840D sl vezérlést számos Mazak 5 tengelyes megmunkáló központba integráltuk, például:

  • VTC-800 series
  • INTEGREX e-500H II
  • INTGREX e-670H II
  • INTEGREX e-1250/V8 II

A Siemens 828D vezérlést a

  • VTC-530C
  • VTC-760C

szerszámgép-családokba integráltuk. A Siemens 840D sl és a 828D vezérlésekhez ugyanaz a SINUMERIK Operate HMI tartozik.

Értékesítőink, valamint alkalmazástechnikai, szerviz- és támogató-mérnökeink teljes képzést kaptak a Siemens vezérlésekkel kapcsolatban, és Európa-szerte elérhetők. Segítségükkel teljes támogatást nyújtunk Mazak Siemens ügyfeleinknek, a gép elrendezésétől az elektromos tervezésen, a gép felépítésén, tesztelésén, minőségbiztosításán, telepítésén át egészen az alkalmazási kérdésekig és a szervizig.