MI A MAZAK SZEREPE 
AZ INDUSTRY 4.0-ban?
A nyomás gyakorlás a termelékenység növelésére, a minőség fokozására és az ügyfeleknek minél több információ nyújtására...

... a gépek hasznosítási fokától az 5-tengelyes programok 3D szimulációján át a termelési láncon keresztül lassan már a legkisebb gépüzemig leszivárog.

Ezért fejlesztette ki a Mazak a SMOOTH Technológiát, a CNC-t, amely képes bármelyik gyártó üzembe, gyárba vagy gépüzembe eljuttatni az Industry 4.0 olyan elveit, mint az összekapcsoltság, a termelékenység vagy az adatelemzés.

A SMOOTH Technológia az Industry 4.0 bevezetésében egyfajta katalizátor-szerepet tölthet be. A középpontjában az adatgyűjtésre és adatelemzésre való képessége áll, amely a gyártósoron és a vezetői szinten is jobb, gyorsabb döntések meghozatalát eredményezheti a hozam javításával és a termelés gyorsításával együtt.

A legfontosabb pedig az, hogy ez teljesen méretre szabható. Ahogy növekszik a termelés, új gépeket vagy automatizált eszközöket helyeznek üzembe, a SMOOTH Technológiát úgy lehet villámgyorsan méretezni, hogy igazodjon a szervezet új követelményeihez.

Egy Industry 4.0 gyárban a termelés minden egyes aspektusát összekapcsolják, ellenőrzik és elemzik, a termelés tervezésétől kezdve a megmunkálandó elem virtuális szimulációján át az energiafogyasztásig, a szerszámmenedzsmentig és a karbantartási gyakorlatig.