Kulcsrakész 5-tengelyes automatizáció a VARIAXIS i-300 AWC-vel

A Yamazaki Mazak VARIAXIS i-300 AWC (Automata Munkadarab Cserélő) egy kompakt szimultán 5-tengelyes automatizációs cella speciálisan a gyakran változó, kis szériás gyártás igényeire szabva, így ideális választás az orvosi műszer gyártás vagy űrtechnikai szektorok számára.


A kompakt, de magasan felszerelt automatizációs rendszer a Mazak sok éves  gyártási tapasztalatának eredménye, úgyanúgy mint a már korábban kifejlesztett  FMS (Rugalmas Gyártórendszer) és Palletech kínálat.
A gép nagy pontosságú gantry-állvány szerkezetű és integrált automatizációs rendszerrel van ellátva, valamint teljesen felszerelt forgó-billenő asztallal, amin egy HSK-100-as - 5-tengelyes alkalmazásokhoz ideális  Ø350mm x 315mm-ig - munkadarab tartó illesztőegység kap helyet.
Az i-300 AWC alap esetben 12,000 rpm fordulatszámú főorsóval van felszerelve, továbbá három - akár 30,000 rpm fordulatszámú - opcionális orsóval is elérhető, ezáltal ideális az anyagminőségek széles palettájához.


A szerszámgép többszintű Automata Munkadarab Cserélő Rendszerrel van ellátva. Ez lehetővé teszi a kezelő nélküli működést  32 munkadarab tartós kapacitásával (maximális munkadarab súly a tartóval együtt 65 kg), de 40 db tartó variációban is elérhető. Hogy tovább egyszerűsítse a megmunkálási kapacitást, a gép 505 szerszámhelyig bővíthető szerszámtárral van felszerelve.


A gép ergonómiai kialakítását különös körültekintéssel tervezték, hogy az oldal-betöltős kialakítás zavartalan első oldali hozzáférést biztosítson az operátornak. Ennek megfelelően a megmunkáló központ kategóriájában a legkisebb alapterülettel rendelkezik, így szerencsés választás lehet olyan ügyfeleink számára, akik kis méretű, mégis bonyolult munkadarabok automatizált 5-tengelyes gyártását szeretnék megvalósítani, viszont csak behatárolt műhelyterülettel rendelkeznek.


Hogy a gyártók tovább csökkenthessék megmunkálás közbeni leállási idejüket, az AWC szoftver alkalmazás - a SmoothX vezérlésbe integrálva - képes gondoskodni az ütemezésről és ellenőrzi a szerszámok és programok állapotát. Így a gyártók egy kezelőhelyről vezérelhetik a gépet és az automatizációs rendszert is, ami ERP rendszerbe integrálással tovább fejleszthető. Viszont a SMOOTH CNC  megkönnyíti az ultragyors adatátadást a műhely és a mérnöki iroda között, így segítve a gyártókat, hogy az automatizált cellás gyártásról Ipar 4.0 elvei szerint összekapcsolt gyártásra térhessenek át.
Ha többet szeretne tudni a VARIAXIS i-300 AWC-ről vagy a Mazak szélesebb automatizációs kínálatáról, látogasson el a  www.mazakeu.hu oldalra.